Προιόντα από χαρούπι
Αρχική
  Το χαρούπι έχει μακρά ιστορία στην ανθρώπινη κατανάλωση. Ο Έλληνας φιλόσοφος Θεόφραστος κατέγραψε το 4π.Χ. ότι οι συμπατριώτες του Έλληνες αποκαλούσαν το χαρούπι «Αιγυπτιακό Σύκο». Υπάρχουν στοιχεία ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν το χαρούπι. Λοβοί αλλά και σπόροι χαρουπιού έχουν βρεθεί σε Αιγυπτιακούς Τάφους. Επίσης οι Ρωμαίοι έτρωγαν τις φλούδες του χαρουπιού για τη φυσική γλυκύτητά τους όταν ήταν ακόμα πράσινες και φρέσκιες.
Το χαρούπι είναι πρωτεΐνη έως 8%. Περιέχει τις βιταμίνες Α, Β, B2, B3 και Δ. Είναι υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και περιέχει μαγγάνιο σιδήρου, βάριο, χαλκό και νικέλιο.
Όλα τα προϊόντα είναι 100% βιολογικά.

Χαρουπόμελο

Το Σιρόπι Χαρουπιού μας εξάγεται από τους λοβούς της χαρουπιάς και έχει ήπια, γλυκιά γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γλυκαντικό για τα κέικ, το ταχίνι, τα ζεστά και κρύα ποτά, το γιαούρτι, το παγωτό, και το ρύζι. Είναι τέλειο υποκατάστατο του μελιού και της ζάχαρης καθώς και εξαιρετικό ενισχυτικό γεύσης για τρόφιμα. Το Σιρόπι Χαρουπιού είναι επίσης γνωστό ως παραδοσιακό φάρμακο για το βήχα και τον πονόλαιμο.

Καφές από χαρούπι

Χωρίς καθόλου καφεΐνη και φυσικά γλυκός. Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση έναντι του καφέ και ωφέλιμο για την υγεία. Μοιάζει και έχει την ίδια ακριβώς γεύση με τον καφέ. Το προετοιμάζετε ακριβώς όπως φτιάχνετε τον καφέ σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καφές φίλτρου, καφές εσπρέσο και στιγμιαίος καφές. Οι φανατικοί του καφέ μπορούν να το ανακατέψουν με τον καφέ τους για να μειώσουν την ποσότητα καφεΐνης και να προσθέσουν τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που μπορεί να προσφέρει το χαρούπι.

Κακάο από χαρούπι

Η επεξεργασμένη σκόνη χαρουπιού είναι τέλειο υποκατάστατο της σκόνης κακάο και μια υγιής εναλλακτική της σοκολάτας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζαχαροπλαστική, στα κέικ, σε ζεστά ποτά, στα μιλκ σέικ και για επιδόρπια. Χρησιμοποιείται επίσης στη φαρμακευτική βιομηχανία και την καπνοβιομηχανία. Είναι φυσικά γλυκό και γι' αυτό χρειάζεται λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη για επιπλέον γλύκανση. Για κάθε ουγγιά σοκολάτας, αντικαταστήστε αντίστοιχα με 3 κουταλιές της σούπας από σκόνη χαρουπιού αναμιγμένη με 2 κουταλιές νερό.

Τσάι χαρούπιού

Εκτός από τα υγιή οφέλη του είναι ένα αναζωογονητικό ποτό που μπορεί να καταναλωθεί ζεστό, ή κρύο ως παγωμένο τσάι. Η προετοιμασία του είναι απλή. Πλύνετε καλά το χαρούπι και προσθέστε 2 κουταλιές σούπας χαρουπιού σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Βράζετε για περίπου 20 λεπτά, και έπειτα φιλτράρετε. Εάν το προτιμάτε κρύο, προσθέστε λίγο πάγο και περιμένετε να κρυώσει. Το χαρούπι εξαπλώνει τη γλυκύτητά του στο νερό, κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον ζάχαρη. Αφ' ετέρου εάν θέλετε το τσάι σας να είναι ακόμα πιο γλυκό, χρησιμοποιήστε το σιρόπι χαρουπιού μας για παραπάνω γλύκανση. Επιπλέον, μετά το βράσιμο, τα χαρούπια θα είναι τόσο μαλακά που θα μπορείτε να τα φάτε σαν ένα απολαυστικό γλυκό, συνοδευτικό με το τσάι σας.

Χαρουπάλευρο

Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, γίνεται χρήση θερμοκρασίας μικρότερης των 100 βαθμών για να διασφαλιστεί ότι το τελικό προϊόν θα παραμείνει ακατέργαστο. Η ακατέργαστη βιολογική σκόνη χαρουπιού μας είναι μια μεγάλη απόλαυση για εκείνους που τους αρέσουν τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Είναι υποκατάστατο της ακατέργαστης σκόνης του κακάο, μπορεί να προστεθεί στο αλεύρι στη ζαχαροπλαστική, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα κέικ, σε ζεστά ποτά, στα μιλκ σέικ από γάλα σόγιας και για επιδόρπια. Είναι φυσικά γλυκό και γι' αυτό χρειάζεται λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη για επιπλέον γλύκανση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σιρόπι χαρουπιού μας ως υποκατάστατο της ζάχαρης για τα αγαπημένα σας γλυκά.


Τα πάντα για τα μπαχαρικά και τα βότανα…

Copyright Bacharia kai Votana 2012

Κατάστηματα: 1) Ίδης 19 (Μεϊντάνι)  |  2) Αργυράκη 16, Ηράκλειο-Κρήτη

Τηλ.  2810-221039 , 2814-001118 | email : info@bacharia.gr


Οι συνεργάτες μας :